U bent hierHome > Topics > Roken > Doorzetter

Doorzetter!

by pdh-artwork 30/11/2020

Yeah! Vandaag alweer 35 dagen zonder te roken. En een mooi bedrag van € 111,- bespaard. Mijn huid ziet er steeds beter uit en mijn nagels krijgen weer een witte kleur. Nu zul je wel denken: “Dat gaat makkelijk!” Echt niet! Het is vrij pittig, maar we zijn nu al zo ver dat opgeven geen optie meer is. We gaan door totdat het roken uit mijn systeem is, want ik droom nog steeds van een sigaret. Het nadeel van stoppen is dat je erg veel aankomt. Gek vind ik dat. Je wilt de hele tijd iets eten. Ik kan niet wachten tot het voorbij is om dan weer een koolhydraat-arm dieet te beginnen, want de strijd tegen de kilo's moet ik zeker winnen.

03/12/2020

Vandaag best wel een offday! Pijnlijke rug en linkerbeen. Komt niet door het roken, maar door de zenuwpijnen. Als je dan ook nog steeds de drang hebt om te roken, dan doet alles nog meer pijn en ben je vreselijk chagrijnig. Daar komt ook nog bij dat mijn vader vandaag jarig is, maar aan de andere kant van de wereld zit. Kortom een BAALDAG!

23/01/2021

Yes! Vandaag is het precies 3 maanden geleden dat ik ben gestopt met roken. Ik ben zo trots! Nadeel van mijn stoppen-met-roken avontuur is dat je gewicht erg toe neemt. Van de 72 kg naar 85 kg. Zomaar ineens! Dat is dus flink balen, en moet er natuurlijk af. En of het niet genoeg is lees je overal hoe Berget Lewis 30 kg is afgevallen. Ze ziet er zo anders uit. Haar gezicht is totaal veranderd. Zij is nu ook mede eigenaar van Leefstijlexperts, een community waar on- en offline door verschillende zorgprofessionals informatie wordt verstrekt over overbelasting, vermoeidheid, overgewicht, slaapproblemen,... etc. Ziet er allemaal goed uit, maar voor mijn portemonnee te hoog gegrepen. Dus ben ik nu begonnen met een koolhydraten-arm dieet. Is me trouwens al eerder gelukt.

01/05/2021

We zijn nu, om precies te zijn, 188 dagen verder. Dus iets meer dan 6 maanden. En geloof me, het is een hele strijd. De hunkering naar een sigaret leeft nog steeds. Ik had een maand geleden 2 hijsjes genomen van een sigaret. Dat viel zo verkeerd! Ik ben echt een dag ziek geweest. Wat een troep heb ik al die jaren toch gebruikt! Ik ben er nu wel achter gekomen dat ik nooit meer zal roken, dat is voor mij verleden tijd. 
Nu nog opletten met wat ik eet, want dat is ook een kwelling. Je komt enorm aan. 😒

mijlpaal2

EEN UITGLIJDER KAN GEBEUREN

“Geef jezelf een complimentje voor de vele keren dat je de verleiding wél hebt weerstaan.”