U bent hierHome > Muziek > Feta

FETA

Reinoud Eduard Willem Felter ( Feta)
by pdh-artwork 20/03/2021

Met droefheid maken Zonjee Productions en pdh-artwork bekend dat op donderdag, 16 maart 2021 vrij plotseling is heengegaan, Reinoud Felter, meer bekend als Feta, in de leeftijd van 65 jaar.
Feta heeft veel betekend voor de jeugd in Amsterdam zuidoost. Jaren was hij verbonden aan het jongerencentrum De Meent, waar hij de moeilijke jeugd, met muziek, van de straat hield. Vele goede rappers en muzikanten zijn daar ontstaan. Hij werd ook de vader van De Meent genoemd waar ieder kind welkom was voor een bordje eten.
Feta, zelf drummer, wist de Jazz muziek te benaderen vanuit een andere hoek. Door middel van zijn Surinaamse invloeden heeft hij met de *skratjie en de *kawina een grote bijdrage kunnen leveren aan de muziekformatie “Fra Fra Sound.

*skratjie: De skratsji is een grote trom uit Suriname met een bekken bovenop. Het is dus eigenlijk een combinatie van een membrafoon (de trom), en een idofoon (het bekken). De skratsji wordt meestal op de buik gedragen, maar soms ook op een standaard neergezet. Het is karakteristiek voor de kaseko muziek, waar de skratsji het basisritme aangeeft.
*kawina: De kawina is een membrafoon. Het is een grote tweevellige bastrommel uit Suriname die met een enkele stok bespeeld wordt. De kawina is karakteristiek voor de gelijknamige creoolse kawina muziek.

Wist je dat...
Reinoud Felter
  • Reinoud ook kunstenaar was. Menig liefhebber heeft hij blij gemaakt met zijn schilderijen.

Unieke en zeldzame beelden van Fra Fra Sound in de jaren 80, met de oorspronkelijke oprichters.
De scène speelt zich af in buurthuis Kwakoe Amsterdam (1983), waar men regelmatig oefende en optrad.

Line-up:
Marius Tjon: drums
Ponda O`Bryan: percussie
Reynold Felter: percussie †
Glenn Gaddum: piano
Arthuro Castillion: gitaar
Orlando Dest: altsax, zang
Armando Cairo: tenorsax
Joe Heberer-: trompet
Vincent Henar: bas

Ter nagedachtenis

28 juli1955 - 16 maart 2021
Some truth in life are hard to accept.
Your memories will never be forgotten!
REST IN PEACE